Home » Nieuws en Nieuwsbrieven » EU Schoolfruit

EU Schoolfruit

4 nov. 2016 09:07

Informatie EU Schoolfruit. Wij doen weer mee!

Gedurende het schooljaar 2016-2017 doet onze school mee met het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!

De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende eenentwintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de pauze. De school start hiermee in week 45 (vanaf woensdag 9 november).

Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit (groep 1,2) is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.

Woensdag 9 november gaan de kinderen dus voor het eerst van deze groente- en fruitlevering gebruik maken. Vanaf deze dag hoeven ze dus op de woensdag t/m de vrijdag geen eten mee voor in de pauze. Vrijdag 14 april a.s. zal de laatste keer zijn dat we van deze actie gebruik kunnen maken.

Daarna willen we deze goede gewoonte handhaven op deze dagen en vragen we uw medewerking hierbij door uw kind zelf op deze dagen iets gezonds mee te geven.

« Vorige Volgende »